Loading...

Bernard Reverdy et fils

27-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS

Gebied Frankrijk – Sancerre – Verdigny

Vaste bezoeker op de internationale wijnmarkt in Markelo is Domaine Bernard Reverdy  uit Verdigny (Sancerre) Ook dit jaar zijn Claudine en Noël weer van de partij. 

Toen in 1962 de jumelage tussen Markelo en Sancerre tot stand kwam, was Bernard Reverdy één van de eerste wijnboeren die actief de jumelage vanuit Verdigny, ondersteunde. Tientallen Markeloërs reisden vele jaren af naar Frankrijk waar zij bij Bernard werden ondergebracht en deelnamen aan wijnoogsten. Veel Markeloërs bewaren aan die tijden goede herinneringen en komen  nu nog regelmatig langs bij de familie (Bernard is inmiddels boven de 90).

Het is goed toeven in het proeflokaal bij Claudine en Noël. Met name de witte en de rosé wijnen,  verdienen veel lof. Meerdere keren vallen hun zilveren en/of gouden medailles ten deel op de grotere salons. De wijngaarden van Reverdy kennen een verscheidenheid aan soorten grond.

Een deel  kent “caillottes” (kleine steentjes), een ander deel “silex”(vuursteen) en “terres blanches” (witachtige leemgrond) Met name de caillottes geven de wijn een intense fruitige geur, gemengd met bloemige tonen en een tikje mineraal. Zeevis, maar ook forel en snoek, zijn uitstekend te combineren met de witte Sancerre.  Samen wordt er veel  geëxperimenteerd en geproefd, om de kwaliteit te maximaliseren.

Probeer het uit op 11 juni 2017!

Meer informatie: www.reverdy-sancerre.fr