Loading...

Weingut Borst

28-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS

Weingut Borst komt nu al weer voor de zevende keer naar de Wijnmarkt in Markelo!

Het wijnhuis is gevestigd in Nordheim am Main. Nordheim ligt niet ver van Wurzburg. Hier maakt de Main bijna een gehele cirkel. De Duitsers noemen dit de ‘Mainschleife’.

Er wordt hier een soort eiland gevormd, waar je de dorpen Nordheim, Sommerach en Volkach kunt vinden. Op dit ‘eiland’ wordt in principe alleen wijn verbouwd, aangevuld met asperges en fruit. De wijnbouw ziet men op verschillende bergen, zoals de Nordheimer Kreuzberg, de SommeracherRosenberg en de Vögelein.

Weingut Borst bestaat inmiddels 6 generaties.
Momenteel wordt de onderneming door vader Ernst en zoon Thomas geleid. In totaal wordt op ca. 7 hectare wijn verbouwd, van Bacchus, Müller Thurgau, Riesling, Scheurebe, Weisser Burgunder, Silvaner, voor de witte wijnen en Regent, Domina, Schwarzriesling en Spätburgunder voor de rode wijnen. De Frankenwijnen kun je herkennen aan de typische speciale ‘Bockbeutel’ flessen.

Thomas Borst is afgestudeerd als wijnmaker en heeft verder praktijk gedaan in Nieuw Zeeland om daarna in de zaak te komen. Bij inzendingen naar instituten in Berlijn en Wenen zijn de Borst wijnen regelmatig met Goud en Zilver onderscheiden. Dit is een bevestiging van de kwaliteit van de Borstwijnen.

De kwaliteit van de wijn heeft niet alleen met de druivensoort en wijnmaker te maken maar ook met de grondsoort. Al in 1882 heeft de Zwitserse wetenschapper Herman Müller uit Thurgau de druivensoort Müller Thurgau naar Nordheim gebracht.

Weingut Borst kent ook een bijzonder gezellig pension, waar je kamers kunt huren en ook appartementen. Vele wijnliefhebber boeken een weekje ‘Borst’ om van de wijn te genieten en de uitstekende mogelijkheden om er te wandelen door de wijnbergen of te fietsen. In elk dorp zijn uitstekende restaurants te vinden, waar je tegen een betaalbare prijs van een kostelijke maaltijd onder begeleiding van Frankenwijn kunt genieten. Inmiddels hebben vele Markelose wijnmarktbezoekers Weingut Borst bezocht, ook als overnachtingsadres als tussenstop van hun reis naar het zuiden.

Meer informatie: http://www.weingut-borst.de/