Loading...

Domaine Jean-Claude Gueth

04-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS

Jean-Claude is een zogenaamde Vigneron Independant in de Alsace. Sinds een paar jaren heeft de dochter van Jean Claude en zijn vrouw Bernadette, Muriel, de wijngaard voortgezet. Het domein is te vinden in het zuidelijk deel van de Alsace in Gueberschwihr. In 750 werd er in Gueberschwihr al wijnbouw gedaan. In de middeleeuwen waren het de monikken die de wijnbouw verder ontwikkelden. De wijngaard is circa 6 hectare groot. De wijnen van Domaine Jean-Clade GUETH zijn zoals gebruikelijk in de Alsace gemaakt van een enkel druivenras. In Frankrijk worden dit monocepage wijnen genoemd. De belangrijkste druivenrassen welke in de Alsace voorkomen zijn Riesling, Pinot Blanc, Gewurztraminer, Pinot Noir, Pinot Gris en Sylvaner. Meestal zijn dit stille wijnen, maar er bestaat ook een bubbel wijn: Cremant d’Alsace. Naast de basis wijnen worden zogenaamde Grand Cru wijnen gemaakt op de stijlere hellingen van de heuvels met een gunstige ligging ten opzichte van de zon.

Hoewel wijnen uit de Alsace meestal een zoetje heben zijn er ook echt zoete wijnen. Dit zijn de Vendanges Tardives. De druiven worden pas laat geplukt waardoor het suikergehalte erg hoog is. Een andere methode is de Selections de Grains Nobles. Hierbij gaan de druivenplukkers minstens drie keer door de wijngaard om steeds alleen de rijpe druiven te plukken. Ook hiervan wordt een uitstekende wijn gemaakt.

Muriel en haar man vertellen u graag zelf alles over hun wijn tijdens de Internationale Wijnmarkt in Markelo. Neem ook eens een kijkje op de Facebookpagina van deze wijnboer: Alsace-Gueth-Jean-Claude-Vigneron