Loading...

Domaine Pascal Balland

06-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS

Op de Internationale Wijnmarkt kunt u genieten van de mooie wijnen die Domaine Pascal Balland uit Bué ons laat proeven. Bué ligt een kilometer of tien zuidelijk van Sancerre. Het is een lang gerekt dorp, in een vallei, waar een veertig tal wijnboeren hun wijnen produceren onder de Appellation Contrôlée van Sancerre.

Domaine Balland maakt heerlijke witte wijnen( sauvignon blanc) en rode wijnen ( pinot noir), maar bovenal, moet hun witte “vieilles vignes”worden genoemd. Erg lekker!

Pascal en zijn vrouw Corinne zijn zeer actief op allerlei gebied in de streek van de Berry. Corinne is in het “Centre de France” erg bekend om haar goede orgelspel; ze verzorgt vele concerten. Daarnaast speelt ze de horizontale draailier (de vielle) en daar zullen we ook in Markelo zeker wat van te horen krijgen. Pascal is Grand Maitre in zijn confrérie “Les Birettes de Bué”. In het eerste weekend van augustus, vindt altijd hun “chapitre” plaats en dan wordt steevast ‘s avonds laat, tegen de achtergrond van de druivenhellingen een openluchtspel opgevoerd met heksen en spoken.

Bijgaande foto van Grand Maitre Pascal geeft al een eerste indruk.