Loading...

Wijnhuis Sepp Moser

06-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS

De familie Moser behoort tot de oude en grote wijnbouwdynastien van Oostenrijk. Sinds 1849 is de kennis van wijn door de op een volgende generaties doorgegevn. Sepp Moser, zoon van de wijnpionier Lenz Moser, heeft in 2000 de leiding van zijn traditionele Weingut overgedragen aan zijn zoon Nikolaus.

Ondanks zijn jeugdige leeftijd is Nikolaus al een ervaren wijnmaker en produceert eerste klas wijnen. Dat blijkt uit o.a. uit de Oostenrijkse Gault&Milau gids waar Sepp Moser tot de beste 35 wijnprducenten wordt gerekend. De wijngaarden liggen in het Kremstal (voornamelijk, droge witte wijnproduktie ) en de Neusiedlersee (rode en zoete witte wijnen ) totaal ca.33 hectare. Onder de leiding van Niki Moser behoort zijn wijnhuis tot een van de eerste huizen welke volgens het bio-dynamische systeem produceert.

U kunt Niki persoonlijk ontmoeten op 11 juni 2017, tijdens de Internationale Wijnmarkt in Markelo.