Loading...

Weingut Hermann Heinrich Peitz

30-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS

Het Weingut Hermann Heinrich Peitz uit Wallhausen aan de Nahe is een familie Weingut, dat zich specialiseert in het verbouwen van de typische druivensoorten die voor het Nahe-gebied zo kenmerkend zijn.

De familie Peitz houdt zich reeds vele tientallen jaren bezig met het verbouwen en maken van wijn. De huidige “Winzer” Hans-Peter Peitz is de 4e generatie die met veel succes het wijnbedrijf aanstuurt. Enkele jaren geleden heeft zijn bedrijf een metamorfose ondergaan waarbij de kelders zijn voorzien van de modernste apparatuur en technieken om een wijn van hoge klasse te produceren.

Ook de dochters Clarissa en Victoria hebben reeds op jonge leeftijd hun betrokkenheid en liefde voor de wijn ontdekt, waardoor Clarissa in 2015-16 tot Weinkönigin van het Nahe-gebied werd gekroond en een jaar lang de regio mocht vertegenwoordigen op tal van evenementen in heel Duitsland. Haar jongere zus Victoria studeert momenteel aan de Hoge School in Geisenheim, Wijnbouw en Oenologie. Daarnaast zijn ook de ouders van Hans-Peter nog dagelijks in het bedrijf of in de wijnbergen te vinden.

Door de verschillende generaties in het wijnbedrijf ontstaan vele verschillende ideeën, inzichten, wensen en voorstellen waar discussies ontstaan die een vernieuwde kijk geven op het verbouwen en het exploiteren van het “Weingut”.

Bij één onderwerp is de familie het echter zeer eens: Doel van het werken in hun wijngaarden is een aangename fruitige, uitdrukkingsvolle en levendige wijn te kunnen presenteren van uitstekende kwaliteit. Ze zullen onderscheidend en een genot voor de wijnliefhebber moeten zijn.

De psychologie van het Weingut Peitz heeft zich altijd gericht op het maken van wijnen van hoge kwaliteit en niet op de hoeveelheid. Men hecht grote waarde aan druivensoorten te verbouwen die typisch zijn voor het Nahe-gebied door hun soort en aroma.

Eigen Sekt, op de klassieke manier in eigen kelders gemaakt (Winzer-Sekt), verschillende distillaten en likeuren maken het assortiment van het Weingut Hermann Heinrich Peitz compleet.

De druivensoorten die zijn aangeplant zijn:

Wit: Riesling, Weißer Burgunder, Grauer Burgunder, Rivaner (Müller-Thurgau), Grüner Silvaner, Bacchus, Gewürztraminer, Scheurebe, Siegerrebe

Rood: Blauer Spätburgunder, Dornfelder, Dunkelfelder, Frühburgunder, Sankt Laurent, Schwarzriesling

Het Nahe-gebied heeft door de vulkanische geschiedenis de grootste verscheidenheid in haar bodemstructuur, waardoor iedere wijn z’n eigen identiteit heeft. De volgende bodemsoorten zijn er te vinden: Konglomerat, Heller Sandstein, Sand, Porphyr, Tonschiefer, Roter Sandstein, Phyllit, Lehm, Quarzit, Grüner Schiefer

Meer informatie vind u op de website van Weingut Hermann Heinrich Peitz.