Loading...

Weingut Abril

31-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS

In het midden van de Boven-Rijnse laagvlakte tussen de Vogezen en het Schwarzwald ligt het Kaiserstuhl gebergte. Dit gebergte heeft een vulkanische oorsprong. Iets wat je proeft aan de wijnen uit deze regio.

In Vogtsburg-Bischoffingen vinden we het ecologische wijnhuis Abril. Het grootste ecologische wijnhuis van dit gebied. Met een oppervlakte van ca. 20 hectare produceert Abril zo’n 140.000 liter wijn per jaar. Met succes, de wijnen van Abril halen regelmatig het predicaat ´beste Biowijn´. Het hele productie proces, van het plukken van de druiven, tot en met het rijpen in de wijnkelders, verloopt ecologisch. Wijn, natuur en cultuur zijn immers sterk met elkaar verbonden.

Toen wij dit wijnhuis voor de eerste keer bezochten waren we direct erg onder de indruk. Uiteraard vanwege de mooie wijnen die dit huis produceert maar ook door de filosofie van Abril. Biologisch en ecologisch verantwoorde wijnbouw.

Voor optimale rijping hanteert het wijnhuis 3 categorieën en dus 3 verschillende lageringen; Frucht (stalen vaten), Stein (houten vaten) en Zeit (barrique vaten). De witte wijnen uit de categorie ‘Frucht’ zijn herkenbaar aan het witte etiket. Het zijn frisse wijnen.

De wijnen uit de categorie ‘Stein’ krijgen alle tijd om op smaak te komen in eikenhouten vatten. De flessen hebben een antraciet grijs etiket. Wijnen waarbij je de mineralen uit de bodem proeft.
Als laatste de wijnen uit de categorie ‘Zeit’. De paradepaardjes van Abril. Voorzien van een zwart etiket. Wijnen die het predikaat ‘Reserven’ dragen en waar je tijd voor neemt.