Loading...

Wijngaard Hof van Twente

28-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS


Twentewijnen
Roelof en Ilse Visscher verbouwen druiven en maken wijn in Twente, Nederland. In Bentelo, op 5,5 ha, worden blauwe en witte druiven geteeld. Op het eigen erf, in de Neerlands Wijnmakerij, worden rode, witte en rosé wijnen gemaakt.

De gedachte dat druiventeelt enkel mogelijk is in de landen met een subtropisch klimaat is al lang achterhaald. Dankzij de vroegrijpende druivenrassen, zoals Solaris, Johanniter en Regent, is ook het gebied boven de rivieren inmiddels geschikt om kwalitatief mooie wijnen te produceren. De verschillende soorten Twentewijnen worden ieder jaar weer bekroond op nationale en internationale concoursen. Ze hebben hun kwaliteit bewezen.


Maatschappelijk ondernemen
Duurzaam telen is belangrijk in de visie van de Wijngaard Hof van Twente. De resistente druiven zijn met minimale hoeveelheden aan gewasbeschermingsmiddelen goed gezond te houden.

Bezoek
Toeristen en bezoekers weten de weg naar de Wijngaard Hof van Twente te vinden. Wijnproeverijen en rondleidingen en daarnaast uitgebreide arrangementen worden zeer gewaardeerd. In samenwerking met collegae streekproducenten en horeca, zijn boeiende arrangementen samengesteld.

Medewerkers met afstand van de arbeidsmarkt helpen in en om de wijngaard mee om mooie wijnen te kunnen produceren. Medewerkers in de leeftijd tussen 17 en 55 jaar ondersteunende en activerende dagbesteding. Ze zijn hier actief betrokken bij alle voorkomende werkzaamheden . Van druiven plukken tot etiketteren, van snoeien tot catering. Die samenwerking geeft een hele prettige sfeer binnen de Wijngaard Hof van Twente.


Informatie

Bezoekadres: Suetersweg 2a, Bentelo
Telefoon: 0547-292785/ 0643794882
www.twentewijn.nl
info@twentewijn.nl
Openingstijden: ma-za, 12.00 – 17.00 uur
Groepen: op afspraak
Twitter
Facebook