Loading...

Wijnhuis Piccinini

05-mei / wijnboer / 0 COMMENTSNatuurlijk ontbreekt wijnhuis Piccinini uit Italië niet op de wijnmarkt. Azienda Agricola Piccinini is een klein wijnhuis in de streek Oltrepò Pavese, Lombardije. Dit gebied, aan de andere zijde van de Po (ten zuiden van Milaan) werd vroeger ook wel Oud Piemonte genoemd. De wijngaard van Piccinini is ontstaan rond 1960 en is reeds in de derde generatie als familiebezit en wordt geleid door Matteo Piccinini.


Piccinini bezit 7 hectares in de Oltrepo Pavese regio en aangrenzend nog eens 4 hectare. De oorspronkelijke druif in dit gebied is de Croatina, volgens de Italiaanse appellationregels Bonarda dell’Oltrepo pavese genoemd, welke op dit moment ca. 50 % van de productie uitmaakt. De andere 50% bestaat uit Pino (nero) Cabernet Sauvignon, Barbera, Moscato, Riesling en Chardonnay.


Nadat Matteo Piccinini 4 jaar wijnbouw aan de universiteit van Milaan had gestudeerd kwam hij in het familiebedrijf, waar hij zich eerst heeft verdiept in de ware essenties van een traditioneel wijnhuis.


De moeite waard om op 11 juni een bezoek te brengen aan Azienda Agricola Piccinini Matteo op de internationale wijnmarkt in Markelo


www.piccininivinidoc.it.