Loading...

Domaine des Trois Noyers

10-nov / wijnboer / 0 COMMENTS

Tijdens de Internationale Wijnmarkt op 11 juni 2017, begroeten we ook weer als vaste bezoeker “Domaine des Trois Noyers”; de familie Reverdy-Cadet, vertegenwoordigd door Claude en z’n vrouw Fabienne.

Het wijnbedrijf ligt in Verdigny, een klein dorpje bij Sancerre. Het is een middelgroot bedrijf, ongeveer 12 ha.groot. De wijngaarden liggen wat verspreid door het gebied. Het gevolg is, dat de wijnstokken groeien op verschillende soorten grond. Deels is de ondergrond steenachtig (caillottes), maar ook leemachtige grond (terrres blanches) en gronden met silex (vuursteen) komen voor.

Voor de witte wijn is er de sauvignon blanc druif en voor de rode en de rosé wijn de pinot noir. Bijna alle druivensap wordt gemengd, met uitzondering van de druiven van de “vieilles vignes” (druiven van de velden met oude wijnstokken) , deze worden afzonderlijk bereid.

Reverdy-Cadet produceert met name witte wijnen, een beetje rosé en bijna geen rood. De witte wijnen hebben een licht gouden kleur; de caillottes geven de wijn een intens fruitige geur, gemengd met bloemige tonen en een tikje mineraal.

Nog een opmerking over de kwaliteit van de wijnen.
Elk jaar worden er ergens in de wereld voor de sauvignon blanc druif, wereldkampioenschappen georganiseerd. Daarbij worden meerdere jaargangen wijn beoordeeld. Vorig jaar waren deze kampioenschappen in Frankrijk, in de stad Blois. “Domaine des Trois Noyers” behaalde de zilveren medaille voor de jaargang 2011. Vice-wereldkamioen!!

De witte wijnen combineren uitstekend met zeevruchten, snoek, forel en andere vissoorten. De rosé wijn van Reverdy-Cadet, is een uitstekend aperatief. Maar de wijn is ook een chique tafelwijn, ter begeleiding van rivierkreeft of lamstong , alsmede gerechten uit de Aziatische keuken. De wijnen moeten geserveerd worden bij een temperatuur van 8 tot 10 gr. Celcius.

Op 11 juni 2017 gaan Claude en Fabienne ons allemaal overtuigen!