Loading...

Domaine des Trois Noyers

10-nov / wijnboer / 0 COMMENTS


Tijdens de Internationale Wijnmarkt op 11 juni 2023 begroeten we ook weer als vaste bezoeker “Domaine des Trois Noyers”; van de familie Reverdy-Cadet, v
ertegenwoordigd door Claude en z’n vrouw Fabienne.


Verdigny

Het wijnbedrijf ligt in Verdigny, een klein dorpje bij Sancerre. Het is een middelgroot bedrijf, ongeveer 12 ha.groot. De wijngaarden liggen wat verspreid door het gebied. Het gevolg is, dat de wijnstokken groeien op verschillende soorten grond. Deels is de ondergrond steenachtig (caillottes), maar ook leemachtige grond (terrres blanches) en gronden met silex (vuursteen) komen voor.


Voor de witte wijn is er de sauvignon blanc-druif en voor de rode en de rosé wijn de pinot noir. Bijna alle druivensap wordt gemengd, met uitzondering van de druiven van de “vieilles vignes” (druiven van de velden met oude wijnstokken), deze worden afzonderlijk bereid.


Wijnen van Reverdy
Reverdy-Cadet produceert met name witte wijnen, een beetje rosé en bijna geen rood. De witte wijnen hebben een licht gouden kleur; de caillottes geven de wijn een intens fruitige geur, gemengd met bloemige tonen en een tikje mineraal. De witte wijnen combineren uitstekend met zeevruchten, snoek, forel en andere vissoorten. De rosé wijn van Reverdy-Cadet, is een uitstekend aperatief. Maar de wijn is ook een chique tafelwijn, ter begeleiding van rivierkreeft of lamstong , alsmede gerechten uit de Aziatische keuken. De wijnen moeten geserveerd worden bij een temperatuur van 8 tot 10 gr. Celcius.