Loading...

Domaine La Barbotaine

06-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS

Domaine La Barbotaine, geleid door Frédéric en Sylvie Champault en is circa 18 hectare groot. Het wijnhuis is begin deze eeuw ontstaan door de samenvoeging van de wijnbedrijven van de wederzijdse ouders.

Crézancy

Crézancy ligt in het departement Cher en maakt deel uit van het canton Sancerre. Het dorp met ongeveer 500 inwoners, is gesitueerd in de overgang van de beboste hellingen van de Pays Fort en de wijngebieden van Sancerre. Het wijngebied Crézancy kent een 30-tal wijnboeren.

Frédéric Champault, produceert witte, rosé en rode wijnen. De witte wijnen kennen als druif de Sauvignon Blanc, de rosé en rode wijnen de Pinot Noir. De Sauvignon Blanc staat op leem-en kalkhoudende grond, maar ook op meer steenachtige bodem. De Pinot Noir wordt verbouwd op rode licht ijzerhoudende grond, maar ook op gronden met een steenachtige structuur. De fruitigheid van de wijnen, komt met name van de steenachtige gronden, terwijl de leem-en kalkhoudende gronden de “rondeur”aan de wijnen toevoegen. De witte wijnen combineren goed met vis, zeevruchten en wit vlees. Rosés vormen een mooie combinatie met entrees, grillades en gevarieerde salades. De rode wijnen van Domaine La Barbotaine, zijn sinds jaar en dag van een uitstekende, hoge kwaliteit en heel mooi ter begeleiding van rood vlees, gegrild vlees en kaas.

foto Toma Tudor

Zowel in 2012 als in 2013 kregen de witte en de rode wijnen een gouden medaille van Gilbert&Gailland. G&G is een multimedia groep, die wereldwijd werkt. Zij publiceert in magazines en en geeft wijngidsen uit. Maar ook tijdens de wereldkampioenschappen Sauvignon Blanc in 2012 werd een zilveren medaille gewonnen. Graag wordt u uitgenodigd, om de wijnen van Domaine La Barbotaine te komen proeven op 11 juni 2017!