Loading...

Domaine La Barbotaine

06-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS


We zijn ontzettend blij dat we weer wijnboeren uit de prachtige wijnstreek Sancerre kunnen verwelkomen en wel ‘nos Amis’ Fréderique en Sylvie Champault van Domaine La Barbotaine. 

Crézancy
Domaine La Barbotaine ligt in Crézancy in het departement Cher en maakt deel uit van het canton Sancerre. Het dorp met ongeveer 500 inwoners, is gesitueerd in de overgang van de beboste hellingen van de Pays Fort en de wijngebieden van Sancerre. 

Fréderique Champault, produceert witte, rosé en rode wijnen. De witte wijnen kennen als druif de Sauvignon Blanc, de rosé en rode wijnen de Pinot Noir. De Sauvignon Blanc staat op leem-en kalkhoudende grond, maar ook op meer steenachtige bodem. De Pinot Noir wordt verbouwd op rode licht ijzerhoudende grond, maar ook op gronden met een steenachtige structuur. De fruitigheid van de wijnen, komt met name van de steenachtige gronden, terwijl de leem-en kalkhoudende gronden de “rondeur”aan de wijnen toevoegen.
|