Loading...

Weingut Abril

31-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS


Uit Duitsland is dit jaar weer Weingut Abril, net als in 2017, vertegenwoordigd op de wijnmarkt. Het wijngoed Abril ligt op de beroemde Kaiserstuhl en dus ook midden in het gelijknamige wijnbouwgebied. Dit gebied heeft een vulkanische oorsprong. Iets wat je proeft aan de wijnen uit deze regio. 

Ecologisch wijnhuis
In Vogtsburg-Bischoffingen vinden we het ecologische wijnhuis Abril. Het grootste ecologische wijnhuis van dit gebied. Met een oppervlakte van ca. 20 hectare produceert Abril zo’n 140.000 liter wijn per jaar. Met succes, de wijnen van Abril halen regelmatig het predicaat ´beste Biowijn. Het hele productie proces, van het plukken van de druiven, tot en met het rijpen in de wijnkelders, verloopt ecologisch. Wijn, natuur en cultuur zijn immers sterk met elkaar verbonden.

3 categorieën
Voor optimale rijping hanteert het wijnhuis 3 categorieën en dus 3 verschillende lageringen; Frucht (stalen vaten), Stein (houten vaten) en Zeit (barrique vaten). De witte wijnen uit de categorie ‘Frucht’ zijn herkenbaar aan het witte etiket. Het zijn frisse wijnen.

De wijnen uit de categorie ‘Stein’ krijgen alle tijd om op smaak te komen in eikenhouten vatten. De flessen hebben een antraciet grijs etiket. Wijnen waarbij je de mineralen uit de bodem proeft.

Als laatste de wijnen uit de categorie ‘Zeit’, de paradepaardjes van Abril. Voorzien van een zwart etiket. Wijnen die het predikaat ‘Reservé’ dragen en waar je tijd voor neemt.


Weingut Abril