Loading...

Kolkmann Familienweingut

21-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS


Dit jaar verwelkomen wij voor de eerste maal Weingut Kolkmann uit Oostenrijk op de wijnmarkt en dit Weingut zal de bezoeker o.a. de typische Grüner Veltliner laten proeven.


Het familiebedrijf Kolkmann heeft 42 hectaren wijngaard in bezit, waaronder de sublieme locaties Brunnthal, Diebstein en Scheiben. De familie Kolkmann produceert met veel passie een prachtig assortiment duurzame biologische wijnen, die ze met veel liefde presenteren op de wijnmarkt.


4 generaties
Op het Weingut werken maar liefst vier generaties Kolkmann en het bevindt zich in het stadje Fels, in het wijngebied Wagram, tussen het bekende wijngebied Wachau en de grens met Tsjechië. Bodemonderzoek heeft uitgewezen dat Wagram eens de kust van een prehistorische oceaan was. Daarover heeft zich een dikke laag löss (fijn zand, afgezet door wind) gevormd. De Grüner Veltliners worden er pittig en kruidig van. Ook de Roter Veltliner en de Burgundersoorten doen het in Wagram goed.


Weingut Kolkmann