Loading...

Skaap Winery

21-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS


Dit jaar is voor het eerst Skaap Wines uit de wereldberoemde wijnregio Stellenbosch in Zuid-Afrika vertegenwoordigd op de internationale wijnmarkt. De bankiersfamilie Schaap uit Huizen is pas in 2005 gestart met de winery welke toepasselijk gelegen is op de Schaapenberg. Hier is het hoog en er staat een koele zeebries welke perfect is voor een langzame rijping van de druiven.

Thierry Schaap, eigenaar van deze wijngaard, werd in 2005 na een reis door Zuid-Afrika, met zijn familie, verliefd op het Stellenbosch gebied. Hij werd verliefd op de natuurlijke omgeving, het mediterrane klimaat, de mensen, de levensstijl en de historische Nederlandse cultuur. Een nieuwe droom en ambitie was geboren. Van bankier tot wijnmaker, tijd om te genieten van het leven, familie, vrienden en Zuid-Afrika! En zo werd Skaap Wijnen werd geboren.

Inmiddels heeft het wijnhuis een van de beste wijnmakers van Zuid-Afrika aangetrokken, die kans zag met dit jonge wijnhuis de ‘beste wijnen van de kaap’ te maken. Dat lukt! Platter (De wineguide van Zuid-Afrika) bekroonde de oogst van 2017 zelfs met 5 sterren.

De rode Shiraz is karakteriserend door zijn volle en elegante smaak. Lekker gekruid, vol van smaak en er is zelfs nog een elegante frisheid te ontdekken. De witte Sauvignon Blanc kun je vergelijken met met een hoge kwaliteit Semillon uit de Bordeaux. Stuivend, frisse citrus zuren en een mooie zuivere minerale afdronk. In de neus kun je een rijpe geur ruiken van een tropische punch en rijpe kruisbessen. Deze wijn is top als aperitief en daarnaast een goede begeleider van lichte rijstgerechten, salades, vis en wit vlees. De rosé is gemaakt van de Sauvignon Blanc en Shiraz en een klein beetje Merlot van de buurman. Hiermee heeft wijnmaker Riaan Oosthuizen een eigen antwoord gegeven op de subtiele stijl van rosé uit de Provence.

Het bijzondere van dit wijnhuis is trouwens dat het geen winstoogmerk heeft, een groot gedeelte van de opbrengsten gaan naar kansarme jongeren in Zuid-Afrika.


Skaap Winery