Loading...

Skaap Winery

21-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS

Skaap Winery

“Het verhaal van Schaap Wines is een verhaal van het verwezenlijken van een droom. Het was tijdens mijn eerste vakantie naar Zuid-Afrika in 2005 dat ik verliefd werd op de Kaap en de regio Stellenbosch. De natuurlijke omgeving, het mediterrane klimaat, de mensen, de levensstijl en de historische Nederlandse cultuur, ik werd verliefd op dit alles. Het voelde als een thuis weg van huis. Zuid-Afrika werd die herfst mijn tweede thuis. En op dat keerpunt in mijn leven werd een nieuwe droom en ambitie geboren.

Een nieuwe levensfase en een nieuwe professionele droom. Van bankier naar wijnmaker, tijd om te genieten van het leven, familie, vrienden en Zuid-Afrika! En zo werd Schaap Wines geboren, persoonlijk eigendom van en geleid door mijn familie en bij vrienden bekend als Skaap Wines (voor wie het niet weet, Schaap/Skaap betekent schaap in het Nederlands/Afrikaans).

Bij Skaap willen we toegankelijke wijnen van hoge kwaliteit maken. Aan elk aspect van het wijnmaken wordt persoonlijke zorg en aandacht besteed; we laten de natuur zijn gang gaan en maken onze wijnen zo natuurlijk mogelijk. Levendig, elegant en expressief, geproduceerd in beperkte hoeveelheden; wijnen om van te genieten.

Wijnen die een verschil maken. Wijnen die teruggeven aan de lokale gemeenschap en aan de natuur. Na een bezoek aan een gaarkeuken voor kinderen wist ik dat ik de mensen die ik ontmoette wilde helpen en hebben we Children’s Foodure opgericht, een liefdadigheidsstichting die kinderen in ons lokale dorp voedt, kleedt en onderwijst. We ontwierpen onze labels om het werk van kansarme lokale kunstenaars onder de aandacht te brengen. En als enthousiaste leden van het WWF Biodiversity in Wine Initiative (BWI) volgen wij duurzame landbouwpraktijken.

Bovenal hopen we dat onze wijnen helpen om mensen bij elkaar te brengen.

“Proost!”