Loading...

Bodegas Vegalfaro

21-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS

Bodegas Vegalfaro

ONS VERHAAL

Oud Terroir. Biologische wijnbouw. Fijne wijnen. Een familiebedrijf met traditie en passie voor wat we doen.

FAMILIEBEDRIJF

Andrés Valiente en zijn zoon Rodolfo vormden Viñedos & Bodegas Vegalfaro in 1999. De naam Vegalfaro komt van een combinatie van het woord “vega”, wat een laaglandweide of een stuk alluviale grond betekent, met de historische naam van hun wijngoed, Casa Alfaro.

VEGALFARO’S PERSOONLIJKHEID

Sindsdien heeft Rodolfo Valiente ernaar gestreefd een duidelijk persoonlijke wijnstijl te ontwikkelen bij Vegalfaro, altijd gebouwd rond biologische praktijken en de bereidheid om traditie te combineren met innovatie op zoek naar een optimale terroir expressie. Bodegas Vegalfaro produceert wijnen in drie Denominaciones de Origen: D.O.P. Pago de Los Balagueses, D.O. Utiel-Requena en D.O. Cava. Alle Vegalfaro wijnen zijn biologisch gecertificeerd door de Europese Unie.

MENSEN ACHTER DE WIJN

Om grote wijn te creëren zijn twee elementen cruciaal: een unieke plek waar de wijnstok wordt uitgedaagd om zijn terroir te weerspiegelen, en de passie en knowhow van de mensen die er werken.

Wij zijn er trots op onze wijnen en ons verhaal te presenteren als een weerspiegeling van de uitmuntendheid die mogelijk is in het beste teeltgebied van Valencia. Geen van deze prestaties zou mogelijk zijn zonder het talent, de inzet en het professionalisme van ons wijnbouwteam.