Loading...

Bodegas Vegalfaro

21-mrt / wijnboer / 0 COMMENTS


Natuurlijk mag er ook geen Spaanse wijnboer ontbreken op onze internationale wijnmarkt. Wij zijn dan ook heel blij dat Viñedos & Bodegas Vegalfaro van Andrés Valiente en zijn zoon Rodolfo vertegenwoordigd is in Markelo. In 1999 besloten vader en zoon een eigen bodega te bouwen en zelf de wijnen te bottelen. De bodega beschikt over 60 hectare aan wijngaarden en is te vinden in het wijngebied Utiel-Requena, dat ten westen van Valencia ligt.

Er worden witte en rode wijnen geproduceerd met de D.O.P. Utiel-Requena, een mousserende wijn die recht heeft op de D.O.P. Cava en drie wijnen die afkomstig zijn van de wijngaard “Los Balagueses”. Deze wijngaard heeft sinds 2011 de Pago status en behoort daarmee tot de topwijngaarden van Spanje. De wijngaarden liggen op een hoogte van 600 tot 900 meter en worden met respect voor het land bewerkt.


Viñedos & Bodegas Vegalfaro streeft naar een hoge kwaliteit van wijnen met een eigen stijl. Rodolfo Valiente is sinds de oprichting de wijnmaker en werd in 2017 uitgeroepen tot beste wijnmaker in de regio Valencia. Bobal is de belangrijkste druif in Utiel-Requena en goed voor 80% van de productie van rode wijnen. In de wijngaarden van Vegalfaro zijn ook andere druivenrassen aangeplant: chardonnay, sauvignon blanc, macabeo, merlot, syrah, tempranillo en garnacha tintorera.


Bodegas Vegalfaro