Loading...

Siddùra – Sardegna

11-mei / wijnboer / 0 COMMENTS

 

Dit jaar komt voor het eerst het wijnhuis Siddura naar de wijnmarkt in Markelo. Wij zijn trots dat zij aanwezig zullen zijn want het merendeel van de wijnen in het portfolio van Siddura is gelauwerd met velerlei prijzen. Als ultieme bekroning voor de passie waarmee het huis haar wijn maakt is Siddura in 2021 uitgeroepen tot beste wijnhuis van Italië door Vinitaly. Daarbij heeft het prestigieuze “5Star Wines – The Book” hen uitgekozen om de excellente oenologie (wijnbouwtechnische wetenschap) van Italië te vertegenwoordigen.

Hart van Gallura
Gelegen naast het pittoresque middeleeuwse dorp Luogosanto op Sardinië, kan het wijnhuis Siddura omschreven worden als ‘het hart van Gallura”. De wijncultuur is hier even oud en rijk als de geschiedenis van volken die door de eeuwen heen op dit kleine stukje land hebben geleefd. Het wijnuis Siddura is gepassioneerd om deze historische dimensie en antieke traditie te laten spreken door hun wijnen heen.


De filosofie bij Siddura is gebaseerd op het geloof dat de wijn begint bij de rank. De wijnen zijn daarmee een pure reflectie van het terroir. Dit startpunt beïnvloedt alle andere aspecten van hun productie: gelimiteerde opbrengsten per rank voor superieure kwaliteit, handgeplukt en geselecteerd op de kwaliteit van de druif, microvinificatie en een rijpingsproces op Frans eiken vaten.

Benieuwd naar het mooiste dat Italië te bieden heeft? Probeer zondag 11 juni een wijn van Siddura en geniet net zo van deze wijn als de wijnmaker ervan geniet ze te maken.


Siddùra – Sardegna