Loading...

Weingut Volker Klein

12-mei / wijnboer / 0 COMMENTS

 

“Het produceren van premium wijnen met karakter duurzaam en biologisch, dat is mijn roeping.”


We zijn heel blij dat oude bekende Volker Klein dit jaar weer vol enthousiasme deelneemt aan de internationale wijnmarkt. Volker kwam eerder samen met zijn broer naar Markelo en vertegenwoordigden zij het Weingut van hun ouders. Sinds 2015 heeft Volker samen met zijn vrouw Anja het Weingut van zijn grootouders overgenomen in Friedelsheim, waar zij karaktervolle premium wijnen produceren op een duurzame manier. Dit jaar zal Weingut Volker Klein dan ook met liefde zijn wijnen presenteren in Markelo.

De wijngaarden van het Weingut strekken zich uit van Deidesheim tot Kallstadt – de beste locatie is de bekende Kallstadter Saumagen, waarvan de bodem een hoog ijzergehalte heeft; Hier worden rijpe, licht aardse Rieslings geproduceerd. Pinot Gris en Cabernet Blanc rijpen in de kasteeltuinen van Friedelsheim. Verder maken Chardonnay en Pinot Noir deel uit van het assortiment van wijnhuis Volker Klein.

 


Weingut Volker Klein